LOADING

Type to search

Nytt projekt ute för investering – Göteborgs innerstad

Share

Nu har crowdfundingtjänsten Tessin.se släppt ett nytt projekt gällande investering i bostäder i Göteborgs innerstad. Jag letar fortfarande efter min första investering hos Tessin. Här kommer deras egen sammanfattade beskrivning av projektet:

“Investera i en hyresfastighet som ombildas till bostadsrätter i stadsdelen Vasastan i centrala Göteborg. Projektägaren planerar en ombyggnad samt en allmän upprustning av fastigheten. Byggstart är planerad till början av februari 2017. Lånet löper med en årsavkastning om 9 % och återbetalning inom 17 – 24 månader.”

Projektet kom upp på siten idag och jag har själv inte hunnit titta på det så mycket ännu. Däremot har redan 83% av lånet reserverats. Alltså lika eftertraktat som vanligt när det kommer upp nya projekt.
Vad tror ni om projektet? Läs mer om projektet på Tessins hemsida.

Jag får som vanligt inte marknadsföra pågående projekt enligt svensk lag (onoterade nyemissioner i preferensaktier) och har därför lite bakbundna händer om att skriva mer. Men läs gärna på vad ni tycker om projektet och återkom i kommentarerna här nedanför så kan vi föra en diskussion om för- och nackdelar!

Läs gärna mina tidigare inlägg i mitt Tessin-projekt här! Jag är inte sponsrad av Tessin och mitt projekt kan ses som en löpande recension av tjänsten.

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

5 Comments

 1. Jörgen januari 11, 2017

  Projektet är mycket intressant. Jag liksom du letar fortfarande efter mitt första projekt att investera på hos Tessin. Generellt kan jag tycka att avkastningen inte motiverar risken. Fastighetsmarknaden är absolut inte riskfri speciellt inte om man investerar i ett enstaka projekt. Diversifiering i flera projekt är i så fall nyckeln, men varför då inte istället investera i fastighetsaktier? Som du märker är jag kluven.

  I just detta fallet handlar det dessutom om ett lån, inga preferensaktier. Även om samtliga aktier i bolaget pantsätts som säkerhet och att det finns borgen utöver detta är det absolut inte ett riskfritt lån.

  Svara
  1. västkustinvesteraren januari 11, 2017

   Bra poäng med att det i detta fallet inte är preferensaktier, vilket det ofta brukar handla om när du investerar via Tessin!

   Jag har tjatat om det förut och min tanke är att starta med investeringar på runt 50-60 000kr via Tessin och här är målet att hitta 3st bra investeringar för 20 000kr/st istället för en på 50 000kr. Just för att få lite riskspridning.

   Fördel jämfört med aktiemarknaden… Slippa oroa sig över börskursen om/när räntan fortsätter stiga är väl ett av de främsta argumenten? Vi har nu under hösten fått se hur några av de “finare” fastighetsbolagen har fått ta smällar. Balder har t.ex. tappat runt 30% sedan toppen i september.

   Tack för inputen!

   Mvh VKI

 2. KronanTill Miljonen januari 11, 2017

  Hejsan Västkustinvesteraren!
  Tycker att projektet verkar riktigt riktigt intressant. Hade gärna tecknat om jag inte redan haft ett pågående projekt i Tessin och om jag haft likvider för det (känns lite osäkert att ta av bufferten) 😉

  Hade så bra och lycka till med investeringarna!

  Svara
 3. västkustinvesteraren januari 11, 2017

  Hej KTM,
  det låter klokt. Bufferten är inte till för att investeras!

  Missa inte, precis som Jörgen skrev här ovanför, att det handlar om ett lån istället för preferensaktier…

  Ha det bra 🙂

  Mvh VKI

  Svara

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *