LOADING

Type to search

Jag tycker att nya bolaget på Pepins ser mycket intressant ut!

Share

Äntligen börjar det hända lite på Pepins.com igen! Det har i princip varit helt dött under sommaren men nu ligger det två bolag som snart öppnas upp för investering. Bolagen det handlar om är Frilans Finans och Djurgårdens Hockey. Jag är personligen helt ointresserad av Djurgården Hockey, men kanske kan det vara något för er som är fans?
– Läs mer om Djurgården Hockey på Pepins.com!


Frilans Finans – Pepins.com

Jag är däremot mycket intresserad av Frilans Finans och har försökt läsa på lite om bolaget även om inte Pepins har släppt så mycket material ännu. Tillväxthistoriken har varit stabil och jag tycker marknaden bör ha en ljus framtid.

frilans finans pepins

Omsättningssiffror från allabolag.se

Bolaget hjälper privatpersoner att fakturera sina kunder utan att de behöver något bolag själva. Detta kan vara en mycket bra tjänst för t.ex. konsulter, frilansare och varför inte bloggare/influencers?!

Ett par punkter hämtade från Pepins:

 • Nettoomsättningen har sedan 2013 ökat från cirka 250 Mkr till prognosticerade 900 Mkr 2017
 • Bolaget tar en avgift på nettoomsättningen som uppgår till cirka 6 % av det fakturerade beloppet.
 • 45 000 personer har tillsammans skickat ut fler än 380 000 fakturor via Frilans Finans.
 • Marknaden för egenanställning är i stark expansion. Den totala nettoomsättningen för de fyra största företagen på den svenska marknaden har ökat från 225 Mkr 2012 till över 1 miljard 2016.
 • Bolaget är ledande på den skandinaviska marknaden och uppskattar att man har ca 70% marknadsandel i Sverige.
 • Frilans Finans visar positivt kassaflöde och god tillväxt. Koncernens resultat före skatt 2016 blev 4,2 Mkr.

Tjänsten verkar mycket enkel att använda för användarna och du har dina pengar inom endast ett par dagar. Samtidigt tar Frilans Finans ansvaret för att driva in pengarna (likt Klarna arbetar tillsammans med e-handlare).

frilans finans pepins 2

Bild hämtad från frilansfinans.se

Jag kommer definitivt hålla ett öga på bolaget inför emissionen och håller tummarna för att värderingen inte är satt för högt. Vad tycker ni, känns bolaget spännande? Fördelar och nackdelar med en eventuell investering?

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Samarbetslänk

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

3 Comments

 1. Martin september 7, 2017

  Jag tror också att FF kommer fortsätta överleva. Att ta steget ut till andra länder bör ju vara en bra öppning förstås.
  Fast att göra avdrag, som t ex bloggare/influencers vill göra – för kameror, datorer etc – verkar inte gå att få igenom via Frilans Finans. Tråkigt nog – annars hade framtiden varit mycket ljusare.

  För då hade jag istället för att ha egna kostnader i form av bokförings-hjälp/revisor – hellre valt att ha 6% i enkel avgift på mina fakturor.

  Svara
  1. västkustinvesteraren september 8, 2017

   Hej Martin,
   kul att Frilans Finans intresserar dig också!

   Jag var inne och läste lite på hemsidan och fick fram följande;
   https://d36fgo9tveb5fn.cloudfront.net/wp-content/uploads/2017/01/Avdrag-Frilans-Finans.pdf

   “Med andra ord är ”kostnader nödvändiga för yrkets förvärvande” avdragsgilla. En annan riktlinje är huruvida kostnaden man yrkar avdrag för har ett bestående värde eller inte, enbart förbrukningsvaror är nämligen avdragsgilla. En målare får här givetvis yrka avdrag för kostnaden för målarfärg eftersom färgen i detta fall anses vara en förbrukningsvara. Vi rekommenderar dig att testa ta upp kostnader som har ett bestående värde i din privata inkomstdeklaration.
   Men det är inte bara varans livslängd som avgör vilka kostnader man kan yrka avdrag för, lika avgörande är antalet arbetade timmar.”

   Det verkar alltså som att en hel del går att dra av men givetvis inte allt. Bl.a. de avdrag du nämner verkar inte vara möjligt…

   Ha en trevlig helg!

   Mvh VKI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *