LOADING

Type to search

Tags:

Frågor jag hoppas få svar på!

Share

Imorgon är det återigen måndag och det innebär ett nytt avsnitt av #Pratapengar. I veckan twittrade Nicklas Andersson ut följande:

Det ska bli kul att lyssna på frågor och svar angående crowdfundingtjänsten Tessin som jag själv har använt mig av. Jag har 20 000kr investerade i ett fastighetsprojekt som jag har skrivit om här. Dessutom skriver jag en löpande Tessin-recension och alla mina inlägg finns samlade under Tessin-portföljen.

Frågor jag hoppas få svar på imorgon är bl.a.:

 • Varför är minimiinsatsen ofta så pass hög? Hittat svar på Tessins hemsida:

  “Tessin grundades med målet att ge fler möjligheten att direktinvestera i fastigheter. Därför kan det tyckas förvånande att de flesta investeringar har en relativt hög minimigräns. Skälet är ett lagkrav som Tessin inte rår över.

  Den svenska aktiebolagslagen inverkar på Tessins verksamhet och dess plattform på flera sätt. Enligt aktiebolagslagen får privata bolag enbart rikta emissionserbjudanden till en krets som i förväg anmält sitt intresse för en särskilt typ av investeringar – vilket sker i och med att man blir Tessinmedlem. Detta är alltså anledningen till varför du först måste registrera dig som medlem hos Tessin innan du kan se och ta del av investeringarna.

  Nästa begränsning består i hur många som maximalt får teckna sig i ett och samma erbjudande i ett privat bolag. Denna maxgräns ligger på 200 personer. Detta medför att de projektägare som använder sig av Tessins plattform måste sätta en minimiinsats för varje investering. Eftersom endast 200 investerare kan accepteras i varje investering kan denna miniminsats inte sättas alltför lågt. I sådana fall finns det risk för att projektet måste stängas utan att nå upp till investeringsmålet. 

  Det är projektägaren som beslutar om minimiinvesteringen, normalt sett brukar den uppgå till 25 000 eller 50 000 kronor. Vän av ordning gör här en snabb huvudräkning och konstaterar att 200 x 50 000 bara blir 10 miljoner. Hur går det ihop när många av investeringarna har ett betydligt högre investeringsmål? 

  Modellen bygger givetvis på att en del av investerarna bidrar med högre summor. För att uppmuntra till detta har Tessin Premium skapats. Det är ett nätverk för dem som investerat minst 500 000 kronor i de projekt som marknadsförs på Tessins plattform under ett och samma år. Premiummedlemmarna blir informerade om projekten 12–24 timmar i förväg och har förtur vid teckning och tilldelning. I gengäld investerar de belopp som ligger en bra bit över minimiinvesteringen. 

  Genom att ge vissa storinvesterare förtur kan minimiinvesteringen hållas nere och fler kan därmed prova på att direktinvestera i fastigheter.”

   

 • Vad händer om Tessin som bolag (plattformen) går under och projekt pågår.
 • Har alla projekt nått den förväntade avkastningen?

Jag samlar på mig alla positiva och negativa sidor när det kommer till att investera via Tessin. Vad har ni för tankar? Kommentera gärna nedanför så jag kan sammanställa allt i ett inlägg framöver!
Tessin har nu över 20 000 registrerade investerare/medlemmar och genomsnittliga tiden för att ett investeringsprojekt ska fyllas är en timme! Det betyder att ska du ha någon chans att få en plats så gäller det att prenumerera på deras nyhetsbrev.

Läs mer om hur du kan investera i fastigheter på Tessin.se!

Trevlig söndagseftermiddag och glöm inte att lyssna på avsnittet imorgon!

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

5 Comments

 1. Martin mars 12, 2017

  Hej! Den senaste tiden har det inte gått att klicka från mejlet till dagens inlägg. Detta dyker upp:

  Google URL Shortener URL Shortener
  404: Page not found – the page https://goo.gl/vChqC3%C2%A0 does not exist.
  If you typed in or copied/pasted this URL, make sure you included all the characters, with no extra punctuation.

  Svara
  1. västkustinvesteraren mars 12, 2017

   Tack för feedbacken!
   Jag ska kolla upp vad det är som har hänt där! 🙂

   Mvh VKI

 2. KronanTill Miljonen mars 12, 2017

  Mycket fina frågor.

  Själv frågade jag vilket det bästa sättet är att hålla sig uppdaterad kring hur det går med ens projekt som man har investerat i.

  Ska bli riktigt intressant att höra imorgon vad det blir för svar 🙂

  Svara
  1. västkustinvesteraren mars 12, 2017

   Bra fråga!
   Min investeringssida på Tessin erbjuder inte mer än information än den jag fick innan investeringen. Dock är investeringen precis gjord och det kanske tillkommer information under projektets gång…?

   Mvh VKI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *