Omega Healthcare Investors är nästa bolag i min bloggserie Dividend All-Stars. Är ni intresserad av att läsa fler liknande inlägg om stabila utdelande bolag runtom i världen så hittar ni listan här!
För ett litet tag sedan så twittrade jag ut till mina följare och frågade vilket bolag som var deras favoritbolag när det kommer till utdelningsportfölj. Flera av er svarade då Omega Healthcare Investors och därför tänkte jag knåpa ihop ett litet inlägg om bolaget och aktien för att kanske inspirera övriga…

Gilla min nya facebooksida för att aldrig missa några uppdateringar!

Omega Healthcare Investors

Bolaget är en REIT och är alltså ett fastighetsbolag inom vårdsektorn. Många har, åtminstone har haft, HCP Inc som sin favorit när det gäller fastighetsbolag inom vårdsektorn. Men nu när deras största hyresgäst (som står för över 20% av intäkterna) vacklar ur ekonomisk synpunkt så tror jag många kommer att dra sig till bl.a. Omega Healthcare Investors då bolagets diversifiering av hyresgäster gör det till ett ”säkrare alternativ”.

Jag hittade följande information på nätet men kan inte få fram om det gäller USA eller i världen:
”The number of people aged 85 and older is growing quickly at 1.5% of our current population,  and it’s estimated to swell to over 5% by 2050.”

Omega Healthcare Investors förvärvade nyss även bolaget Aviv REIT vilket gjorde att diversifieringen av kunder ökade ännu mer. Nu är största kunderna Genesis och Ark på 8% vardera.

omega healthcare investors diversifiering 

Omega Healthcare Investors – Aktien

Aktiekursen toppade förra året i januari på runt $45. Nu är den ner -25% sedan dess. Tyvärr har den rekylerat rakt upp senaste månaden och jag personligen väntar på en rekyl ner igen innan jag initierar en position. Jag har satt bevakningslarm hos Avanza så jag får ett mail om/när kursen går under $30 igen. I skrivande stund ligger kursen på $33,58.

Klicka på bilden för att komma till aktien hos Avanza!
Klicka på bilden för att komma till aktien hos Avanza!

Omega Healthcare Investors – Utdelningar & Utdelningshistorik

 • Total utdelning per år: $2,28
 • Kvartalsvis utdelning
 • Payout ratio på 70,6%
 • Ökat utdelningen 6 år i rad
 • Utdelningstillväxt senaste 5 åren på cirka 7%
 • Vid köp (till min kurs på $30) så ligger Omega Healthcare Investors direktavkastning på cirka 7,60%.

omega healthcare investors utdelningshistorik

Efter att ha fört in data från Omega Healthcare Investors till min bevakningslista så har ser man klart och tydligt att aktien borde ha en given plats (sett till den data jag bevakar i exceldokumentet) i företagets utdelningsportfölj!


Jag känner mig ganska så säker på att Omega Healthcare Investors kommer att få en plats tillsammans med andra REITen WP Carey i företagets utdelningsportföljs när kursen känns rätt. Men jag äger inga aktier ännu.

Länk till Omega Healthcare Investors och aktien hos avanza!

Vad tror ni om bolaget?


Rekommenderade inlägg och sidor på bloggen:

Samarbetsänkar & Investeringstips:
Pepins.se - Investera i onoterade tillväxtbolag!
Tessin.se - Investera i fastigheter!
Lendify.se - Bygg din bankverksamhet genom att låna ut pengar till andra!
Aktieinspiration.se - Aktietips & temalistor!
Aktiefeed.se - Alla aktiebloggar samlade på en plats!
Investmentbolag.net - Alla investmentbolag samlade på en plats!
Indexfonder.info - Information och fakta om indexfonder!
Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i den samma. Jag får aldrig betalt för att skriva någonting på bloggen. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Däremot använder jag ibland affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto via mina länkar. Tycker du inte att jag gör ett bra jobb med bloggen och inte borde få någon ersättning? Då kan du enkelt låta bli att använda dig av länkarna och istället googla fram det du vill läsa mer av. Lycka till och avkastning på er!

10 Comments

 1. Ja, OHI ser ju bra ut nu. Har du koll på vad som hände -00 till -03 ungefär? Inställd utdelning och typ -90% på kursen. Utan en bra förklaring på det törs nog inte jag investera.

  • västkustinvesteraren Reply

   Hej Linda,
   jag vet ärligt talat inte mer än själva kraschen överlag… Återkom gärna om du skulle få tag i någon information! 🙂

   Mvh VKI

   • Framtidsjägaren Reply

    Det var neddragningar i statliga ersättningar till OHIs hyresgäster som gav många av dem ekonomiska problem.
    Jag vet inte om Trumps planerade neddragningar av obamacare kan ge liknande direkta eller indirekta konsekvenser för OHI. Dock så känns aktien intressant.
    #SenKommentarMenNuKomDen

 2. OHi i all ära, men om man ställer dom mot Northwest Healthcare properties hur pass mycket större risk kan det vara?
  Har nämligen velat lite mellan dessa två.
  Några tankar om vad som är mest värt på en medellång invest?

  Mvh Daniel!

  • västkustinvesteraren Reply

   Hej Daniel,
   tack för feedback!

   Jag vet faktiskt inte vilka jag föredrar mest, jag vill äga båda som du kan se i min bevakningsportfölj: http://västkustinvesteraren.se/mina-bevakningslistor/
   OHI har otroligt fina siffror av de ”enkla” tal jag markerat med färger i bevakningslistan…

   Återkoppla gärna vad du väljer att investera i! 🙂

 3. @cykelpeter Reply

  Bra inlägg, har själv investerat i några REITs. Har tittat lite på Omega Healthcare när jag skulle lägga till ett bolag i portföljen, men till slut föll valet på H&R Real Estate Investment Trust.

  Har inte gjort en vetenskaplig analys, men efter att ha jämfört historik, DA samt vad diverse analytiker tycker blev det H&R.

  Kan va värt en till, ligger på Toronto börsen.

  • västkustinvesteraren Reply

   Tjena Peter,
   jag har inte tittat på H&R ännu, men ska ta mig en titt nu i helgen om jag får tid över!

   Tack för tips & feedback! 🙂

 4. Hur räknar man ut ökad utdelning samt utdelningstillväxt? Finns det någon hemsida man kan hitta sådan information på? Avanza verkar inte ha sådan info utan enbart direktavkastning (inte ens det har dom för amerikanska aktier…)?

Write A Comment