Då var det dags för avsnitt nummer 6 i min bloggserie DIVIDEND ALL-STARS. Bolaget Digital Realty Trust har, enligt mig, framtiden framför sig. De har en fin stabil utdelningshistorik och likaså utdelningstillväxt!

Digital Realty Trust – Kort om bolaget

Digital Realty Trust är ett fastighetsbolag baserat i USA och finns att handla på New York-börsen. Bolaget är högavkastande fastighetsbolag med inriktning på datacenter och serverhallar. Tickern för bolaget är DLR. DLR finns i 33 olika städer utspritt i världen, dock är 16 av städerna placerade i USA. Totalt äger Digital Realty Trust 140st datacenter/serverhallar. I skrivande stund ser siffrorna ut såhär:

  • 140st datacenter/serverhallar i portföljen
  • 91,4% av fastigheterna är uthyrda
  • Genomsnittlig längd som är kvar på hyreskontrakten: 5,8 år
  • 11 år av utdelningshöjningar

Fördelen för bolaget är att ett datacenter eller en serverhall kräver speciella fastigheter som är anpassade för att hantera värme och kyla. Därför kan inte bolag som letar lokaler välja vad som helst, de måste vända sig till bolag och fastigheter som DLR.

Diversifiering av bolaget locations - Bild lånad från Digital Realty Trust
Diversifiering av bolaget locations – Bild lånad från DLR

 

Digital Realty Trust – Bolagets egna beskrivning

”Digital Realty Trust, Inc. owns, acquires, develops and manages technology-related real estate. The company is focused on providing data center, colocation and interconnection solutions for domestic and international tenants across a variety of industry verticals ranging from financial services, cloud and information technology services, to manufacturing, energy, healthcare, and consumer products.”

Digital Realty Trust – Utdelningshistorik & Direktavkastning

Digital Realty Trust har en imponerande utdelningshistorik där bolaget har höjt utdelningen 11 år i rad! Tyvärr har kursen skjutit i höjden de senaste månaderna men jag har tänkt köpa in mig på $65-$70 om tillfälle ges.

digital realty trust aktie

Vid ett inköp på 65$ så ger utdelningen på $3,52 en direktavkastning på 5,42%!

  • Digital Realty Trust utdelningshistorik & antal år med höjda utdelningar: 11 år
  • Digital Realty Trust direktavkastning: 5,42%
  • Digital Realty Trust utdelningstillväxt senaste 5 åren: 4,83%
  • Digital Realty Trust payout ratio: 63,50%
  • Bolaget delar ut pengar till aktieägarna kvartalsvis

Digital Realty Trust utdelningshistorik

Avslutande ord

Jag tycker att DLR är ett mycket spännande bolag inom fastighetssektorn. De känns som att de har en nisch med framtiden framför sig. Jag kommer förmodligen att inhandla en liten post till Företagets utdelningsportfölj om kursen kommer ner lite igen.

Vad tror ni, är DLR något för en utdelningsportfölj?

Rekommenderad läsning för dig:

Samarbetsänkar & Investeringstips:
Pepins.se - Investera i onoterade tillväxtbolag!
Tessin.se - Investera i fastigheter!
Lendify.se - Bygg din bankverksamhet genom att låna ut pengar till andra!
Aktieinspiration.se - Aktietips & temalistor!
Aktiefeed.se - Alla aktiebloggar samlade på en plats!
Investmentbolag.net - Alla investmentbolag samlade på en plats!
Indexfonder.info - Information och fakta om indexfonder!
Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i den samma. Jag får aldrig betalt för att skriva någonting på bloggen. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Däremot använder jag ibland affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto via mina länkar. Tycker du inte att jag gör ett bra jobb med bloggen och inte borde få någon ersättning? Då kan du enkelt låta bli att använda dig av länkarna och istället googla fram det du vill läsa mer av. Lycka till och avkastning på er!

Write A Comment