Activision Blizzard aktieanalys
[Min framtidssyn på bolaget]

Ingen kan ha missat att Activision Blizzard har köpt upp mobilspelbolaget King för ett litet tag sedan. Vi återkommer till detta och mina tankar om förvärvet senare i inlägget.
Jag tror extremt mycket på e-sporten online. Både för de som spelar och de som är åskådare. För er som aldrig spelat själva, eller helt enkelt inte är insatta, så ökar e-sportens åskådare lavinartat. Det betyder att precis som man sitter och streamar Premier League från Viaplay så är det alltså fler och fler som sitter och streamar matcher mellan de bästa spelarna i exempelvis World of Warcraft.

Activision Blizzard aktieanalys [E-sport i siffror]

  • Den globala eSportmarknaden är värderad till 748 miljoner dollar och kommer att öka till 1,9 miljarder dollar till 2018. Långt över en dubblering!
  • Åskådarsiffran, de som endast vill titta på matcherna växte under 2015 till 188 miljoner människor. Proffslagen och spelarna blir kändisar och får stjärnstatus.
  • eSportmarknaden för mobilspel växer med 19% per år och de som håller i plattformarna för streaming av turnering m.m. hoppas på att detta ska fortsätta öka. Activision Blizzard har ett av världens ledande mobilspel Heartstone: Heroes of Warcraft.
  • Under 2015 har bettingsidor mottagit spel för cirka 55 miljoner dollar relaterade till eSport.

Activision Blizzard aktieanalys
[Världens största spelbolag ska tjäna miljarder på eSport]

Activision Blizzard, som är världens största spelbolag vill plocka en del av kakan. De har i år skapat en ny eSportsenhet. I slutet av Oktober i år meddelade bolaget att de har skapat en ny enhet som ska inrikta sig helt på e-sport. Målet, förutom att tjäna miljarder, är att kunna erbjuda fans och spelare nya sätt att uppleva turneringar, tävlingar och mästerskap.

Activision Blizzard aktieanalys - World of Warcraft

”Vi ser e-sport som det som ska driva Activisions tillväxt i framtiden. Vi tror att bolaget redan om 2 till 3 år kommer kunna tjäna stora pengar på verksamheten”, säger Colin Sebastian på finansbolaget R.W. Baird till Fortune.

Enligt Colin Sebastian så kommer årets intäkter till eSporten på 200 miljoner dollar att öka till 1,9 miljarder dollar redan år 2020.

Läs mitt inlägg om  ”Spara utländska aktier i ISK eller KF?”!

”Jag tror e-sporten kommer bli en stor konkurrent till traditionella sportkanaler”, säger Steve Bornstein som kommer agera ordförande för enheten. Steve Bornstein var tidigare vd för sportkanalen ESPN och NFL Network. Jag tycker att rekryteringen av Steve tyder på att Activision satsar på att kunna tävla om annonspengarna med de största sporteventen inom eSporten.

Activision Blizzard aktieanalys
Framtida mobilspelsmarknad & förvärvet av King Digital

Först och främst, världens största spelbolag borde veta vad de håller på med.
jag själv är och har aldrig varit något fan av mobilspel. Men branschen har vuxit och blivit gigantisk.
Underhållningsbranschen är svårvärderad enligt mig, de rörliga konstnaderna är ofta låga. Det betyder att så fort man hittar en produkt som slår igenom så är hävstången ofta kraftig och det till slut resulterar i en enorma vinster.
activision blizzard aktieanalys candy crush king digital
Activision Blizzard aktieanalys – Candy Crush
Här är topp 10 mest intäktsbringade mobilspel (lägg märke till att King plockar tre av dessa platser med sina spel).
Rank Spelets namn Ägare/Företag Beskrivning
1 Clash of Clans Supercell Games
2 Game of War MachineZone Games
3 Candy Crush Soda King Games
4 Candy Crush Saga King Games
5 Boom Beach Supercell Games
6 Clash of Kings Elex Games
7 Summoners War Com2uS Games
8 Farm Heroes Saga King Games
9 Hay Day Supercell Games
10 Slotomania Playtika Games

Jag tycker att Activision Blizzard är genialiska som genomfört den här affären. Activision Blizzard är störst i världen på konsol och datorspel, men har inte tagit sig ut på mobilspelsmarknaden innan. Nu äger de även en av mobilspelsvärldens giganter.

Jag tror och hoppas påa tt Activision Blizzard kommer kunna erbjuda de komponenter som King Digital saknar. T.ex. kunskapen och rutinen att utveckla och förnya de spel som funnits och slagit igenom sedan tidigare.
Som exempel så har Activision Blizzard utvecklat och förnyat Call of Duty och Total War med framgång sedan 90-talet. Detta innebär nya storsäljare och nya storspel varje år = säkra intäkter.
activision blizzard aktieanalys - call of duty
Activision Blizzard aktieanalys – Call of Duty

Activision Blizzards största mobilspelsframgång är ett kortspel vid namn Hearthstone som har nått en viss framgång men ”bara” genererat intäkter på cirka 120 miljoner dollar per år. Det betyder att Activisions intäkter från mobilmarknaden har plats att växa enormt.

activision blizzard aktieanalys

Här ovanför ges ett fantastiskt bra exempel på hur Activision Blizzard och King Digital tillsammans genererar en stabil diversifierad inkomst på cirka 6,8 miljarder dollar.
Tänker man att King Digital får tillgång till Activision Blizzards speltitlar för att bygga mobilspel så kan det hända mycket spännande saker… Call of Duty, World of Warcraft och Destiny är bara några spännande titlar att bygga mobilspel på.

Jag tror dock att oavsett vilken titel, och vilken sorts spel, som King Digital får till sitt förfogande av Activision så kommer detta att inbringa betydande intäkter framöver.
Viktigt att tänka på är att med dagens kurs på $35 per aktie så är Activision Blizzard ett extremt högt värderat bolag. Därför rekommenderar jag er alltid att räkna och analysera själva. Jag försöker bara inspirera med information och teorier genom min Activision Blizzard aktieanalys.

Klicka här för att läsa mer om Activision Blizzards aktie och för att handla den hos Avanza.

Missa aldrig mina aktieanalyser:Disclaimer:
Jag äger själv aktier i Activision Blizzard. Jag rekommenderar ingen att köpa aktier då jag varken har tillstånd eller kunskap nog att rådge folk om sina investeringar. Min Activision Blizzard aktieanalys är skrivet i dagbokssyfte och för att eventuellt skapa intresse för framtida investerare. 
Jag rekommenderar er alltid att läsa på och göra er en egen analys av bolaget.

Är du intresserad av hur min portfölj ser ut och vilka bolag jag har där just nu? Klicka här!

Skulle någon information i detta inlägg vara felaktig så kontakta mig gärna!

Samarbetsänkar & Investeringstips:
Pepins.se - Investera i onoterade tillväxtbolag!
Tessin.se - Investera i fastigheter!
Lendify.se - Bygg din bankverksamhet genom att låna ut pengar till andra!
Aktieinspiration.se - Aktietips & temalistor!
Aktiefeed.se - Alla aktiebloggar samlade på en plats!
Investmentbolag.net - Alla investmentbolag samlade på en plats!
Indexfonder.info - Information och fakta om indexfonder!
Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i den samma. Jag får aldrig betalt för att skriva någonting på bloggen. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Däremot använder jag ibland affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto via mina länkar. Tycker du inte att jag gör ett bra jobb med bloggen och inte borde få någon ersättning? Då kan du enkelt låta bli att använda dig av länkarna och istället googla fram det du vill läsa mer av. Lycka till och avkastning på er!

1 Comment

  1. Pingback: Min #BörsElva inför Fotbolls-EM - Västkustinvesteraren

Write A Comment