Jag startade min löpande Lendify recension i november 2016 och hade då fått investerat pengar i ett par enstaka lån, men eftersom vi pratar om ett fåtal kronor så räknar jag istället med att min Lendify-resa startade ordentligt i januari 2017 då hela mitt kapital blev utlånat. Jag tänkte i detta inlägget berätta lite hur utvecklingen har sätt ut efter ca 7-8 månader och prata lite om släpande betalningar.

För er som har följt mig ett tag, eller om ni har besökt min sida för Lendify-portföljen, vet att jag investerade 10 000kr via Lendifys marknadsplats tidigare i år. Cirka 70% av beloppet investerades spritt över 19st lån genom Lendify autoinvest-funktionen. Resterande ca 30% investerades manuellt där jag handplockade 7st olika lån. Det betyder att jag har investerat 10 000kr spritt över totalt 26st lån.

Förväntade årsavkastningen på autoinvestkontot ligger på 9,10% samtidigt som de manuella lånen bör snitta 6,11%. Hittills har min årliga avkastning totalt legat på 7,98% (5,32% fram till idag).

lendify avkastning
Lendify avkastning

Släpande betalningar

Under tidens gång har jag haft ett par (kanske 1-3st) släpande betalningar från låntagare. Dessa gånger det har skett så har jag ändå fått betalt, trots att det kan ha varit upp mot ett par veckor sent. I skrivande stund har jag ett lån som är sent med betalning (se bild nedanför).

lendify släpande betalningar
Lendify släpande betalningar

Hade jag haft lånetagare som fortfarande inte hade betalat sedan flera månader tillbaka så hade jag börjat bli riktigt orolig, men än så länge så tycker jag att allt fungerar mycket bra.

Lendify som tjänst tar mer och mer plats och får hela tiden mer uppmärksamhet i media och liknande kanaler. I maj tog bolaget in 200  miljoner kronor från professionella investerare och institutioner.

Jag är fortsatt positivt inställd till Lendify och dess tjänster och tror att P2P-lån blir fortsatt populärt i framtiden. Jag kommer dock avvakta ett tag till innan jag investerar mer pengar. Är du intresserad av att bygga din egen bank-verksamhet så rekommenderar jag att göra som mig; gör först en egen analys, börja sedan med en mindre peng för att se hur det känns samtidigt som du gör en fortsatt löpande analys av tjänsten. Först efter det kan du investera mer pengar. Jag tycker dock att Lendify ska ses som en form av diversifiering mot t.ex. börsen och bör endast bestå av en liten del av din investeringsportfölj. 

Lycka till med en eventuell investering!

Inlägget är INTE sponsrat men innehåller samarbetslänkar.

Samarbetsänkar & Investeringstips:
Pepins.se - Investera i onoterade tillväxtbolag!
Tessin.se - Investera i fastigheter!
Lendify.se - Bygg din bankverksamhet genom att låna ut pengar till andra!
Aktieinspiration.se - Aktietips & temalistor!
Aktiefeed.se - Alla aktiebloggar samlade på en plats!
Investmentbolag.net - Alla investmentbolag samlade på en plats!
Indexfonder.info - Information och fakta om indexfonder!
Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i den samma. Jag får aldrig betalt för att skriva någonting på bloggen. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Däremot använder jag ibland affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto via mina länkar. Tycker du inte att jag gör ett bra jobb med bloggen och inte borde få någon ersättning? Då kan du enkelt låta bli att använda dig av länkarna och istället googla fram det du vill läsa mer av. Lycka till och avkastning på er!

6 Comments

 1. Pingback: 7 månader med Lendify – såhär har det utvecklat sig! - AKTIEFEED

  • västkustinvesteraren Reply

   Hej Ola,
   nej inte mer än klickat runt i någon minut på deras hemsida. Ser du någon särskild fördel med Savelend jämfört med Lendify?

   Mvh VKI

 2. Jag tryckte in 20 000:- i Februari och det har växt till 20 800:-
  Det lite sega är ju att om jag kör på autoinvest som jag gillar så skjuts ju låstiden upp hela tiden. T.e.x om jag har på 10 år och kör autoinvest så är det fortfarande 10 år efter 1 år. Jag måste alltså sluta med autoinvest för att tiden skall rinna ut men då försvinner mycket av den trevliga ränta på ränta effekten. De 20 000:- var pengar jag inte behövde så de får sitta där till 5-10 år innan pensionen. Tyvärr lockar det inte att peta in mer för pengarna blir låsta ganska länge och det känns som att jag kan prestera bättre på börsen, bostadsprojekt och då få tillgång till pengarna snabbare.

  • västkustinvesteraren Reply

   Jag hör av du säger Marcus och instämmer. Det gäller att ha rätt tidshorisont och tänka igenom innan du låser ditt kapital så pass länge. Ett alternativ är att skippa autoinvest och plocka ut avkastningen/amorteringen och placera på börsen varje år. På så sätt så är en del av ditt kapital skyddat mot ett börsfall och du sprider dina insättningar och investeringar.

   Jag ser endast Lendify som ett komplement till min ”totala investeringsportfölj”.

   Tack för feedback och att du delar med dig av dina tankar! 🙂

   Mvh VKI

 3. Är intressant att läsa om dina tankar kring Lendify. Du har inte funderat på satsa mera på höga ränte lånen? tycker dem ger mer utdelning.

Write A Comment